Sven is schipper sinds meer dan 15 jaar. Hij startte Antwerp Sailing toen hij ongeveer 20 was. Zonder Sven zou er geen Antwerp Sailing bestaan en de manier waarop hij zijn stempel drukt is best indrukwekkend. Brede kennis over het zeilen in combinatie met het goed aanvoelen wat mensen aan boord precies willen beleven. Eten, drinken en hospitality. Sven is Yacht Master Offshore en heeft zijn examens afgelegd (en geslaagd) aan de Hoge Zeevaartschool van Oostende.

Na 10 jaar in Azië gewerkt te hebben kan je hem nu regelmatig terugvinden aan boord. Sven neemt vooral de weekends en lange afstandstochten voor zijn rekening. Een weekendje naar Ramsgate of Dover staat hoog op zijn lijst en hij zal je tijdens de nachten zeker niet vervelen. Sterren zoeken en wat randinformatie is wat je kan verwachten als je aan boord bent.

Bourgondiër in hart en nieren en een lekker fles rode wijn (of twee) kan je dus ook steeds verwachten wanneer je met Sven aan boord bent. Sven heeft vele zeemijlen ervaring als “skipper for rent” en was Belgisch kampioen IRC1 met zijn team enkele jaren geleden tijdens het wedstrijdzeilen. Je komt dus absoluut meer te weten dan enkel wat toerzeilen.