Start met baggeren haveningang week 26

De vergunningen voor het baggeren van de haveningang zijn nagenoeg rond. Volgende week verwachten we alle benodigde papieren binnen te hebben.
Met die informatie hebben we Baggerbedrijf De Boer vast opdracht gegeven om in week 26 te starten met de werkzaamheden.
De ploegboot “Brakzand” kunnen we vanaf 11 juli in de haven verwachten. De baggeractiviteiten zullen ongeveer twee weken in beslag nemen.
Er zal voornamelijk tijdens en rondom laag water worden gewerkt. Let dus bij het in- en uitvaren van de haven goed op de baggerboot.

Sueño is terug in Roompot Marina

De Westerschelde is als verbindingsroute tussen Noordzee en Schelde drukbevaren. Nergens varen de zeereuzen zo pal onder je neus voorbij. Het is een dynamisch vaargebied met zandbanken (inclusief zonnende zeehonden) en soms stevige stroming. Het getij van de Westerschelde heeft het omliggende land gevormd. Grote slufters (zoals natuurgebied het Zwin) doorklieven de kust en ook zie je nu nog overal sporen van eeuwenoude dijkdoorbraken terug in het kleinschalige polderlandschap.

Aan de Noordzeekant wordt de Westerschelde geflankeerd door zalig brede zandstranden. Verder oostwaarts vind je unieke natuurgebieden met schorren en slikken zoals het Land van Saeftinghe waar de wind en het water vrij spel hebben.

Sueño moet ieder jaar van en naar Antwerpen naar de Roompot. Een tocht van om en bij de 10 uur als de bruggen, sluizen en het getij een beetje meewillen. We zijn weer op de plaats waar we moeten liggen om samen met jullie fantastische verhalen te schrijven.

Drukbevaren, dynamisch en verduiveld mooi is die Westerschelde.

Te water…

Het is een lange winter geweest… een koude zelfs. Maar nu, na de eerste lenteprikken zijn we er alleszins klaar voor. Binnen twee weken zal Sueno te Antwerpen terug tweeter gelaten worden en zal het schip vertrekken richting zijn thuishaven Roompot Marina.

De boot is helemaal opnieuw geschilderd, vernis binnenin om jullie in extra luxe en comfort te laten baden bij een van jullie volgende trips aan boord bij ons. Ik wil toch een dankwoordje uiten voor mijn vader die veel tijd gestoken heeft in het helpen verven van de boot alsook Marco die steeds aanwezig was in de haven.

Wij zijn er dus stilaan terug klaar voor… hopelijk jullie ook ?

De Zeelandpas is beschikbaar

Vanaf April verkrijgbaar op Roompot Beach Resort, de Zeelandpas! Met de ZeelandPas krijgt u geweldige voordelen bij attracties, musea, horeca en andere belevenissen in Zeeland. Voor jong én oud, actieve uitjes of lekker relaxen; het behoort allemaal tot de mogelijkheden van de ZeelandPas. Even de voordelen van de ZeelandPas op een rij:

  • Meer dan € 400,- voordeel voor slechts € 4,-
  • Gratis vervoer in uw regio
  • Handig overzicht van de leukste activiteiten op een compacte Z-card
  • Entreebewijzen zijn vooraf aan te kopen via uw ZeelandPas

De ZeelandPas is vanaf april te verkrijgen bij de receptie van Roompot Beach Resort! Meer informatie over de ZeelandPas vindt u hier.